FOREVER LIVING PRODUCTS    -  diamant safir manager Vera & Aurel Mester- Bistrita

FOREVER LIVING PRODUCTS - diamant safir manager Vera & Aurel Mester- Bistrita

Sep 25,2018

 
 ALOE VERA

                        Ce este Aloe vera ?    

      Aloe vera, supranumita si "planta miracol", "vindecatorul tacut", "planta pentru arsuri", poarta denumiri care se pastreaza de 4000 de ani,timp in care aceasta minunata planta medicinala a adus nenumarate beneficii omului. 

      George Ebers a fost cel care, in 1862, a descoperit prima mentionare a aloei, intr-un vechi papirus egiptean (3500 f.Hr.) care cuprindea o coleclie de remedii pe baza de plante. Cercetdtorii au gasit, de asemenea, dovezi ale folosirii aloei atat in civilizalia chineza, cit si in cea indiana. Medici greci si romani precum Dioscorides sau Plinius cel Batrin o folosea cu succes, iar legenda sugereaza ca Aristotel l-a convins pe Alexandru cel Mare sa cucereasca insula Socotra din Oceanul lndian, care avea bogate culturi de aloe, pentru asi vindeca soldatii raniti, Reginele egiptene Nefertiti si Cleopatra o considerau foarte valoroasa in "terapia frumusetii".

      Desi exista peste 200 de specii de aloe, doar trei sau patru sunt cunoscute ca avind proprietati curative. Dintre acestea, Aloe Barbadensis Miller, numita si Aloe Vera Linne, este cea mai puternica.

      Aloe vera este o planta suculenta, asemanatoare cactusului. Face parte din familia Liliacee si este inrudita cu ceapa, usturoiul si sparanghelul. Atinge maturitatea la patru ani, moment in care frunzele pot fi recoltate, iar continutul acestora stabilizat si imbuteliat. Produsul astfel obtinut, gelul de Aloe vera, are proprietati identice cu cele ale sucului natural din planta.

      Gelul de Aloe vera poate fi folosit pentru uz intern datorita calitatilor sale nutritive, sau poate fi combinat cu alte ingrediente pentru a realiza excelente creme si lotiuni cu efecte hidratante si emoliente. 

                      Componentii frunzei de Aloe vera   

Gelul de Aloe Vera contine peste 75 de factori nutritivi si 200 de compusi activi, dupa cum urmeaza :   

Vitamine

Principalele vitamine continute de gelul de Aloe vera sunt cele cu efect antioxidant C,E, precum si beta-carotenul, precursorul vitaminei A. Gelul de Aloe este, de asemenea, una dintre sursele vegetale de vitamina B12.

Minerale 

Acestea includ magneziu, mangan,zinc, cupru, crom, calciu, sodiu, potasiu si seleniu (un foarte puternic antioxidant). 

Aminoacizi 

Corpul nostru are nevoie de 22 de aminoacizi (constituientii proteinelor). Gelul de Aloe vera contine 20 dintre acestea. Mai mult, aloe furnizeaza 7 dintre cei 8 aminoacizi esentiali care nu pot fi produsi de catre corpul uman si, deci, trebuie procurati din hrana. 

Zaharuri 

Acestea includ muco-polizaharidele, foarte importante prin actiunea lor asupra sistemului imunitar si rolul lor in detoxifierea organismului. 

Enzimele 

Lipazele si proteazele ajuta la descompunerea hranei, participand astfel la procesul de digestie. 

Acizi grasi 

Actioneaza ca agenti puternic antiinflamatori. 

Lignina 

Substanta lemnoasa care confera aloei abilitatea de a penetra in straturile profunde ale pielii. SaponineSunt substante asemanatoare sapunului si au un puternic efect antimicrobian. Actioneaza impotriva bacteriilor, virusilor, fungilor, levurilor precum si a candidei sau aftelor. 

Antrachinone 

Cele mai importante sunt aloina si emodina, cu proprietati analgezice. Totodata sunt recunoscute pentru actiunea lor antibacteriana si virucida. In forma pura sunt laxative foarte puternice. 

Acid salicilic 

Acest compus de tipul aspirinei are un puternic efect antiinflamator.  

                       Ce parte a frunzei se foloseste ? 

      Desi unii producatori sustin ca utilizarea in intregime a frunzei este mai avantajoasa, aceasta afirmatie nu se sustine, deoarece componentele care provin din coaja frunzei au in principal efect purgativ si pot crea probleme consumatorilor, asta ca sa nu mai mentionam gustul foarte amar. Explicatia economica este acea ca utilizarea frunzei intregi este in mod cert mai ieftina si mai accesibila.

      Asadar, chestiunea cea mai importanta in cazul bauturilor pe baza de Aloe vera ramane concentratia de gel de aloe din produsul finit. Multe produse de pe piata etichetate ca “Aloe Vera Juice” au in componenta o concentratie slaba de gel din interiorul frunzei. Existenta Siglei Consiliului Stintific International pentru Aloe pe produsele pe baza de aloe atesta calitatea si puritatea produselor respective. 

                        De ce este eficace ?  

      Aloe vera are in componenta un bogat cocteil de substante nutritive, a caror actiune combinata produce un efect mult mai puternic decat daca acestea ar actiona separat. Aceasta deoarece componentele respective au un efect sinergic, amplificandu-si reciproc efectele. De asemenea, gelul de aloe are proprietati adaptogene, acea ce presupune ca fiecare organism va asimila din acesta doar elementele de care are nevoie, drept urmare beneficiile fiind diferite in functie de persoana. 

                        Unde actioneaza ?   

      Datoritd proprietatilor sale nutritive si antioxidante, Aloe vera aclioneaza la nivelul tesuturilor epiteliale interne si externe, prevenind distrugerea acestora sau, dupa caz, sustinand procesul de vindecare.

      Antioxidantii lupta impotriva efectelor "radicalilor liberi", compusi distructivi produsi de metabolismul nostru sau aflati in agentii poluanti din mediu. Cercetarile au dovedit ca acestia sunt cauza multor dezechilibre functionale, cel mai grav dintre acestea fiind cancerul. De asemenea actiunea radicalilor liberi contribuie la accelerarea procesuIui de imbatranire.

      Epiteliul este un tesut ce formeaza invelisul extern al corpului sau al cavitatilor sale interne. Cel mai intins tesut epitelial este pielea. Tot de epiteliu sunt acoperiti si peretii intestinali, caile aparatului respirator sau tractului genital. Astfel, nu este de mirare ca gelul de aloe actioneaza, cu  rezultate la fel de bune, atat in cazul dermatitelor, cat si al colitelor sau al astmului. 

                       Cum actioneaza ?   

       Actiunea sa antiinflamatorie si antimicrobiana, sustinuta de proprietatile sale nutritive, sprijina refacerea celulara si deci vindecarea tesutului.

      De efectele benefice ale gelului de Aloe vera pot profita atit persoanele care sufera de diverse afecfiuni, dar mai ales cele fara probleme de sanatate. lncludeti gelul de Aloe vera in dieta dumneavoastra zilnica pentru a imbunatati digestia si absorbtia substantelor nutritive, pentru a spori cantitalile de vitamine, minerale si aminoacizi din alimentatie si pentru a avea un mod de viata sanatos. 

                        Concluzii  

      Aloe vera nu este un panaceu universal si nici o potiune magica. Aloe actioneazaz prioritar asupra tesutului epitelial si sistemului imunitar, avand un rol complementar in tratamentul diferitelor boli. In sprijinul acestei afirmatii stau aprofundate cercetari stiintifice, precum si mii de marturii ale celor care au constatat de-a lungul secolelor efectele benefice ale plantei in diferiteafectiuni ale pielii (eczeme, psoriazis, ulceratii, arsuri, acnee, intepaturi sau muscaturi de insecte), in cazul unor tulburari intestinale (colita, diverticulita, sindromul colonului iritabil) si chiar in cazul unor boli datorate dereglarii sistemului imunitar (artritele, astmul, ME  ( sindromul de oboseala post virala), LE  (lupus eritematos).

Este foarte important sa consultali medicul pentru stabilirea diagnosticului corect si administrarea tratamentului alopat si complementar adecvat.Autodiagnosticarea poate fi extrem de periculoasa, caci multe boli grave pot parea in debut doar simple afectiuni.      

 

Acasa | Aloe Vera | Produse | Sanatate | Frumusete | Prosperitate | Membri | Training